15 de febrero de 2009

Concentración contra el Escudo Estelar en la República Checa

www.partithumanista.org


Comunicat de Prensa 16/02/2009


El Partit Humanista de Catalunya convoca a concentració contra instal.lació de l’Escut Estelar de EUA a la República Txeca

El proper dimecres 18 de febrer a les 19 hores, organitzat per Europe For Peace a Catalunya, es realitzarà una concentració a Plaça Sant Jaume per protestar contra la instal.lació del sistema de defensa antimissils projectat pels Estat Units, amb bases militars a la República Txeca i Polònia.

Els “invisibles” es manifestaràn a multitut de ciutats europees
Més del 70% dels txecs no volen la instal.lació d’una base militar al seu territori i més del 90% de la població europea vol la pau. No obstant això, ni els mitjans de comunicació ni els governs escolten la voluntat de la majoria de la població. Som, per tant, els “invisibles” que ens farem escoltar a tota Europa i d’altres països del món en un clam pel desarmament progresiu i la pau.
El mateix 18 de febrer a Brussel•les, Giorgio Schultze participarà en una trobada amb alguns parlamentaris europeus sobre el problema de l'Escut Espacial.

El Portaveu Europeu del Nou Humanisme estarà acompanyat per una delegació internacional de Europe for Peace, representants txecs del moviment no violent contra les bases i una delegació de quaranta alcaldes txecs que s'oposen a la construcció del radar.

República Txeca i Polònia: cavalls de Troia dels Estats Units per dividir Europa
El projecte de l'"Escut Espacial", fortament volgut per l'administració Bush, preveu la instal•lació d'un radar a la República Txeca i de míssils interceptadors a Polònia.

Presentat com un sistema de defensa per a la intercepció en vol de míssils balístics llançats cap a Europa i els EUA per part de l'Iran i altres "estats canalla", l'escut espacial, com també resulta de documents oficials del Pentàgon, en realitat és un sistema d'atac que, en el cas de realitzar-se, garantiria als Estats Units el domini global, salvaguardant les seves inversions en el món i garantint el control de les fonts energètiques més importants del planeta.

Però el primer i, potser, l'autèntic objectiu de l'escut espacial és el d'aïllar Rússia, i contraposar-la a Europa, amb la qual ha establert fortes relacions comercials en els últims anys. La realització de l'escut davant les fronteres russes és una provocació que té l'objectiu de suscitar la reacció de Moscou i la ruptura de les seves relacions amb Europa. Ja ha produït el rellançament de la cursa armamentista i l'inici d'una nova Guerra Freda, les conseqüències de la qual podrien ser desastroses. A més existeix el risc de provocar una crisi econòmica encara més profunda que l'actual, si arribessin a faltar el gas i el petroli que Europa adquireix just de Rússia.

És per aquestes raons que el projecte nord-americà ha provocat les reaccions negatives de molts països europeus; fins i tot Berlusconi i Sarkozy, que per cert no és pacifista, han expressat serioses reserves sobre l'oportunitat de realitzar l'escut espacial.

Les recents declaracions distensives del President Obama i la possibilitat que els russos suspenguin la instal•lació dels míssils tàctics del tipus 'Iskander' al mateix enclavament de Kaliningrad han atenuat les tensions; però aquests fets, tot i ser encoratjadors, no garanteixen encara la renúncia a aquest perillós projecte.

Sobre això no s'ha consultat ni a la Comissió europea, ni al Consell de Ministres de la Unió Europea, ni al Parlament Europeu, ni als aliats de l'OTAN. El projecte de l'Escut Espacial únicament se sosté sobre els acords bilaterals amb la República Txeca i Polònia, amb governs que actuen de "cavalls de Troya" nord-americans dins de l'UE, sense preocupar-se de la voluntat dels ciutadans (a la República Txeca el 70% de la població és contrària a la instal•lació de la base radar).

No és per atzar que, després de l'enderrocament del mur de Berlín, els Estats Units han obert ràpidament les portes de l'OTAN als països ex-socialistes. D'aquesta manera han pogut formar els líders militars i polítics, de manera que fossin molt propers als seus interessos.

A començaments del 2009 un d'aquests "cavalls de Troya", la República Txeca, ha assumit la presidència de la Unió Europea; just per aquest motiu portarem la protesta al si del Parlament Europeu i demanarem que s'expressi sobre aquesta fonamental qüestió.

El 18 de febrer a Brussel•les, el portaveu europeu del Nou Humanisme, una delegació internacional d'Europe for Peace, els representant txecs del moviment no violent contra les bases i una delegació de quaranta alcaldes txecs que s'oposen a la construcció del radar, participaran en una trobada amb alguns parlamentaris europeus sobre el problema de l'Escut Espacial.

Simultàniament hi haurà una manifestació de protesta davant el Parlament Europeu, sostinguda per manifestacions i actes que es realitzaran a moltes altres ciutats per exhortar al Parlament Europeu que s'oposi a l'escut espacial i al rellançament de la cursa armamentista.
El 18 de febrer Europa es posa en marxa per la pau i la no violència.
Partit Humanista de Catalunya

No hay comentarios: