13 de febrero de 2009

PARTICIPAREM A LA MARXA MUNDIAL PER LA PAU I LA NOVIOLÈNCIA

Recordant el pare de la noviolència (foto CC de Wen-Yan King)

Des de Solidaritat, Decreixement i Acció volem informar que participarem en la futura Marxa Mundial per la Pau i la Noviolència recorrent un tram mínim d’uns 50 quilòmetres per les localitats del sud de Barcelona. Som l’organització número 786 que s’adhereix a aquesta bonica i necessària iniciativa global promoguda per Mundo sin Guerras.

La Marxa començarà el proper 2 d’octubre d’aquest any (coincidint amb el 140 aniversari del naixement de Gandhi i amb el Dia Internacional de la Noviòlencia) a Wellington (Nova Zelanda) i té previst concloure el 2 de gener del 2010 a Punta de Vacas (Argentina). Es preveu que la Marxa passi pel nostre territori a mitjans de novembre entrant per França i sortint per Gibraltar, així que estarem preparats per fer quilòmetres i tota la difusió possible d’aquest acte (i els que s’organitzin al voltant de la Marxa) al Baix Llobregat.

Els objectius d’aquest acte global són:

Aconseguir la desaparició de l’armament nuclear; la reducció progressiva i proporcional d’armament convencional; la signatura de tractats de no agressió entre països; la renúncia dels governs a utilitzar les guerres com a mitjà per resoldre conflictes.

Rescatar el millor de les diferents cultures i pobles de la Terra.

Confluir les voluntats de tota la societat civil per eliminar definitivament el flagell social de las guerres.

Generar una consciència social mundial en contra de tota forma de violència (física, psicològica, racial, religiosa, econòmica, sexual…) tan establerta i acceptada per la societat.

Una consciència global que actuï com a repulsa general en vers la violència.

Aquí presentem algunes xifres de la Marxa:

6 CONTINENTS

90 PAÏSOS EN 90 DIES

160.000 QUILÒMETRES

1.000.000 DE PARTICIPANTS EN EL RECORREGUT

160 PASSOS FRONTERERS

100 TRAJECTES TERRESTRES

40 TRAJECTES FERROVIARIS (ENTRE ELLS EL TRANSIBERIÀ)

25 TRAJECTES AQUÀTICS

14 TRAJECTES AERIS

No hay comentarios: