9 de febrero de 2009


www.partithumanista.org

Nota de Premsa 9/02/2009

La violència econòmica es cobra gairebé 173.000 víctimes més a Catalunya


El nombre de persones registrades a l’atur ha augmentat en 172.860 persones respecte a gener de l’any passat.

En els últims dies, el nombre d’aturats a Catalunya ha arribat a més de 450.000 persones, un 61% més que al gener de l’any passat. Mentrestant, els responsables polítics continuen argumentant sobre la greu influència de la crisi financera internacional, la falta de liquiditat i la caiguda del consum com a factors de la retracció de la economía i descens de l’ocupació, i ens prometen que quan arribi el crèdit i es recuperi la confiança i el consum es produirà el creixement econòmic que portarà riquesa a tothom.

Pels humanistes s’està produint un nou exercici de violència econòmica sobre la població. És inmoral que es permeti el despatxament de treballadors per part d’empreses que tenen o han tingut grans beneficis econòmics. És inmoral donar suport als grans especuladors i, encara indignant, implorar-los que facin arribar a les empreses i les families els diners els han donat. Y sobretot, és vergonyós i covard el seu discurs demagògic, que ja ningú se’l creu, vers la mecanicitat del sistema econòmic com si es tractés d’un ens abstracte amb funcionalitat pròpia.


Els humanistes insistim en el caràcter intencional de qualsevol activitat humana. El model econòmic és producte d’intencions humanes i respón a interessos particulars. És per tant, una producció humana, històrica i dinàmica.
El Partit Humanista de Catalunya planteja la necessitat de prendre mesures de no violència econòmica com a única sortida per garantir les condicions de vida que requereix qualsevol ciutadà pel sol fet de viure en societat.

Una acció no violenta és tal perquè denuncia i repudia la violència. Una acció no violenta busca transformar la situació generadora de violència. En aquest cas, és necessària la implantació d’un nou model econòmic humanista que doni prioritat a la producció i el treball enfront l’especulació i la usura.

Partit Humanista de Catalunya

No hay comentarios: